Sunday, November 1, 2015

DA NISI MOŽDA PREOZBILJAN???

Rendi Pauč, tesko oboljeli profesor na Univerzitetu Carnegie Mellon u Pitsburgu koji je napisao "The Last Lecture" (Poslednje Predavanje) je nedavno izjavio: "Nikad IKAD ne podcijenjujte važnost zabave u igri."

Skoro sam gledao poznatog kineskog pijanistu Lang Lang-a na TV-u, koji tokom svog performansa skoro da nije skidao osmijeh sa lica. 

Istina je da pijanisti, za razliku od sportista, imaju skoro pa 100 odsto kontrolu nad momentom. Ali kada obratimo pažnju na izraze lica vecine sportista u bitnim trenucima, sjetimo se izjave teniskog šampiona u penziji Andre Agasija i pitanje reportera kako bi se motivisao da se nalazi u petom setu i gubi sa 5-0. Agasi je odgovorio, "U sebi bih pomislio, 'NEMA MJESTA GDJE BIH RADIJE BIO.' "

Bez obzira na to šta se dešava u datom trenutku, promjena u načinu razmišljanja može napraviti ogromnu razliku u sportu (kao i u životu uopšte). Poznavao sam sportistu na koledžu kome bih nakon utakmice saopštio "Ne izgleda mi kao da uživaš igrajuci." Vjerujem da je imalo bar malo efekta na njega, zbog čega je nakon našeg razgovora ostao zamisljen. Na kraju svoje koledž karijere svrstan je u drugu petorku najboljih sportista u Americi za Diviziju 2. 

Dakle, i vi biste se u svom narednom nastupu  mogli zapitati da li se zabavljate. MOŽDA BUDE PUN POGODAK


No comments:

Post a Comment